Η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά στοιχεία της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. για το έτος 2015, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. (Κτίριο Διοίκησης, Α’ Προβλήτας, 1ος όροφος).
Η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά στοιχεία της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. για το έτος 2015, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. (Κτίριο Διοίκησης, Α’ Προβλήτας, 1ος όροφος).
Ένωση Λιμένων Ελλάδος
elime.gr
10/12/2024
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το διαδίκτυο πρέπει να είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε όλους και δεσμευόμαστε να παρέχουμε έναν ιστότοπο που είναι προσβάσιμος στο ευρύτερο δυνατό κοινό, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τις ικανότητές του.
Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, επιδιώκουμε να τηρούμε όσο το δυνατόν αυστηρότερα τις οδηγίες προσβασιμότητας περιεχομένου ιστού 2.1 (WCAG 2.1) του World Wide Web Consortium (W3C) στο επίπεδο ΑΑ. Αυτές οι οδηγίες εξηγούν πώς να καταστήσετε το περιεχόμενο του διαδικτύου προσβάσιμο σε άτομα με ευρύ φάσμα αναπηριών. Η συμμόρφωση με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε όλους τους ανθρώπους: τυφλούς, άτομα με κινητικές αναπηρίες, προβλήματα όρασης, γνωστικές αναπηρίες και άλλους.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί διάφορες τεχνολογίες που έχουν ως στόχο να τον καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή. Χρησιμοποιούμε μια διεπαφή προσβασιμότητας που επιτρέπει στα άτομα με συγκεκριμένες αναπηρίες να προσαρμόζουν το UI (user interface) του ιστότοπου και να τον σχεδιάζουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες.
Επιπλέον, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μια εφαρμογή βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που εκτελείται στο παρασκήνιο και βελτιστοποιεί συνεχώς το επίπεδο προσβασιμότητάς του. Αυτή η εφαρμογή διορθώνει την HTML του ιστότοπου, προσαρμόζει τη λειτουργικότητα και τη συμπεριφορά του για συσκευές ανάγνωσης οθόνης που χρησιμοποιούνται από τους τυφλούς χρήστες και για λειτουργίες πληκτρολογίου που χρησιμοποιούνται από άτομα με κινητικές αναπηρίες.
Εάν έχετε διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία ή έχετε ιδέες για βελτίωση, θα χαρούμε να σας ακούσουμε. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές του ιστότοπου χρησιμοποιώντας το ακόλουθο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο elime@elime.gr.
Ο ιστότοπός μας εφαρμόζει την τεχνική ARIA (Accessible Rich Internet Applications), μαζί με διάφορες αλλαγές συμπεριφοράς, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι τυφλοί χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπο με συσκευές ανάγνωσης οθόνης μπορούν να τον διαβάσουν, να τον κατανοήσουν και να απολαύσουν τις λειτουργίες του. Μόλις ένας χρήστης με συσκευή ανάγνωσης οθόνης εισέλθει στον ιστότοπό σας, λαμβάνει αμέσως μια προτροπή να εισάγει το προφίλ της συσκευής ανάγνωσης οθόνης, ώστε να μπορεί να περιηγηθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά τον ιστότοπό σας. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο ο ιστότοπός μας καλύπτει ορισμένες από τις σημαντικότερες απαιτήσεις για αναγνώστες οθόνης, μαζί με στιγμιότυπα οθόνης κονσόλας με παραδείγματα κώδικα:
Βελτιστοποίηση για συσκευές ανάγνωσης οθόνης: εκτελούμε μια διαδικασία στο παρασκήνιο που μαθαίνει τα στοιχεία του ιστότοπου από την κορυφή έως το τέλος, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής συμμόρφωση ακόμη και κατά την ενημέρωση του ιστότοπου. Κατά τη διαδικασία αυτή, παρέχουμε στους αναγνώστες οθόνης δεδομένα με νόημα χρησιμοποιώντας το σύνολο χαρακτηριστικών ARIA. Για παράδειγμα, παρέχουμε ακριβείς ετικέτες φόρμας- περιγραφές για εικονίδια που μπορούν να αναλάβουν δράση (εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εικονίδια αναζήτησης, εικονίδια καλαθιού κ.λπ.)- καθοδήγηση επικύρωσης για τις εισόδους φόρμας- ρόλους στοιχείων όπως κουμπιά, μενού, modal διάλογοι (αναδυόμενα παράθυρα) και άλλα. Επιπλέον, η διαδικασία στο παρασκήνιο σαρώνει όλες τις εικόνες του ιστότοπου και παρέχει μια ακριβή και ουσιαστική περιγραφή με βάση την αναγνώριση αντικειμένων εικόνας ως ετικέτα ALT (εναλλακτικό κείμενο) για τις εικόνες που δεν περιγράφονται. Θα εξάγει επίσης κείμενα που είναι ενσωματωμένα στην εικόνα, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία OCR (οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων). Για να ενεργοποιήσουν τις προσαρμογές της συσκευής ανάγνωσης οθόνης ανά πάσα στιγμή, οι χρήστες αρκεί να πατήσουν τον συνδυασμό Alt+1 του πληκτρολογίου. Οι χρήστες αναγνώστη οθόνης λαμβάνουν επίσης αυτόματες ανακοινώσεις για την ενεργοποίηση της λειτουργίας αναγνώστη οθόνης μόλις εισέλθουν στον ιστότοπο.
Αυτές οι προσαρμογές είναι συμβατές με όλα τα δημοφιλή προγράμματα ανάγνωσης οθόνης, συμπεριλαμβανομένων των JAWS και NVDA.
Βελτιστοποίηση πλοήγησης με πληκτρολόγιο: και προσθέτει διάφορες συμπεριφορές χρησιμοποιώντας κώδικα JavaScript για να καταστήσει τον ιστότοπο λειτουργικό από το πληκτρολόγιο. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα πλοήγησης στον ιστότοπο με τα πλήκτρα Tab και Shift+Tab, λειτουργίας των αναπτυσσόμενων επιλογών με τα πλήκτρα βέλους, κλεισίματός τους με Esc, ενεργοποίησης κουμπιών και συνδέσμων με το πλήκτρο Enter, πλοήγησης μεταξύ των στοιχείων radio και checkbox με τα πλήκτρα βέλους και συμπλήρωσής τους με το πλήκτρο Spacebar ή το πλήκτρο Enter. επιπλέον, οι χρήστες πληκτρολογίου θα βρουν μενού γρήγορης πλοήγησης και παράλειψης περιεχομένου, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή πατώντας Alt+1, ή ως τα πρώτα στοιχεία του ιστότοπου κατά την πλοήγηση με το πληκτρολόγιο. Η διαδικασία στο παρασκήνιο χειρίζεται επίσης τα αναδυόμενα παράθυρα που ενεργοποιούνται, μετακινώντας την εστίαση του πληκτρολογίου προς αυτά μόλις εμφανιστούν, και μην επιτρέποντας στην εστίαση να παρασυρθεί εκτός αυτών.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν συντομεύσεις όπως «M» (μενού), «H» (επικεφαλίδες), «F» (φόρμες), «B» (κουμπιά) και «G» (γραφικά) για να μεταβούν σε συγκεκριμένα στοιχεία.
Στόχος μας είναι να υποστηρίζουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος προγραμμάτων περιήγησης και υποστηρικτικών τεχνολογιών, ώστε οι χρήστες μας να μπορούν να επιλέξουν τα εργαλεία που τους ταιριάζουν καλύτερα, με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Ως εκ τούτου, εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε όλα τα κύρια συστήματα που αποτελούν πάνω από το 95% του μεριδίου αγοράς των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera και Microsoft Edge, JAWS και NVDA (προγράμματα ανάγνωσης οθόνης).
Παρά τις προσπάθειές μας να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να προσαρμόσει την ιστοσελίδα στις ανάγκες του. ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη σελίδες ή τμήματα που δεν είναι πλήρως προσβάσιμα, βρίσκονται στη διαδικασία να γίνουν προσβάσιμα ή δεν υπάρχει επαρκής τεχνολογική λύση για να γίνουν προσβάσιμα. Παρόλα αυτά, βελτιώνουμε συνεχώς την προσβασιμότητά μας, προσθέτοντας, ενημερώνοντας και βελτιώνοντας τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και αναπτύσσοντας και υιοθετώντας νέες τεχνολογίες. Όλα αυτά αποσκοπούν στην επίτευξη του βέλτιστου επιπέδου προσβασιμότητας, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις. Για οποιαδήποτε βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο elime@elime.gr