Συμμετοχή στελεχών του Ο.Λ.Α. Α.Ε σε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας LUIGI MARRAS

Στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 σε συνάντηση που φιλοξενήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras. Τον κο Marras συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Καβάλα Federico Lazaridis και ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα Enrico Barbato.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν στον κο Marras:
- το επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμού
- η συμβολή του λιμένα Αλεξανδρούπολης στην υλοποίηση του έργου κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που καταλήγει στις ακτές της νοτίου Ιταλίας, αλλά και ρόλος του λιμένα στην υλοποίηση των νέων ενεργειακών έργων που ξεκινούν το προσεχές χρονικό διάστημα (πλωτός σταθμός LNG, αγωγός IGB),
- η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με Ιταλικά λιμάνια στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας,
- η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ιταλικών λιμανιών της Αδριατικής, Ελληνικών λιμανιών κατά μήκος της Εγνατίας και του λιμένα Burgas, για την προώθηση ενός νέου πολυτροπικού άξονα μεταφορών με την ονομασία ADRIETA, που θα ενώνει την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου με τις αγορές της Μαύρης Θάλασσας και
- η άρρηκτη σχέση μεταξύ πόλης, λιμανιού και σιδηροδρόμου, η πολύ μεγάλη έμφαση που δίνεται στην ενίσχυση του ρόλου του σιδηροδρόμου στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και η ανάγκη γόνιμης συνεργασίας με την Ιταλική Εταιρεία Σιδηροδρόμων που έχει εξαγοράσει πρόσφατα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τέλος, ο Ιταλός πρέσβης ενημερώθηκε και προσκλήθηκε στις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα «Αλεξανδρούπολη: Διαμετακομιστικό κέντρο - Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια», που συνδιοργανώνουν η ΓΑΙΑΟΣΕ, o Δήμος Αλεξανδρούπολης, ο ΟΛΑ ΑΕ και το Δ.Π.Θ., στις 7-8-9 Δεκεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη και με τη σειρά του δεσμεύτηκε να ενημερώσει και να μεταφέρει την πρόσκληση σε Ιταλικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή και να συμμετάσχουν στην υλοποίηση έργων που αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Read 856 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς