ΟΛΠ Α.Ε.: Με δυναμική παρουσία στα Ποσειδώνια 2024

4 Ιουνίου 2024.

Για μία ακόμη χρονιά, η ΟΛΠ Α.Ε., ξεχωρίζει με δυναμική παρουσία στην κορυφαία  διεθνή έκθεση Ναυτιλίας Ποσειδώνια 2024.

Το περίπτερο της εταιρείας προσελκύει πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σημαίνουσες προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Su Xudong και στελέχη της υποδέχθηκαν τους επισκέπτες και τους ενημέρωσαν για την εξαιρετική πορεία του λιμένα Πειραιά, σημαντικού αναπτυξιακού μοχλού για το διεθνές εμπόριο, για την τοπική και την εθνική οικονομία. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς καθώς και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ.

Καθ’ όλη  τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τα στελέχη της εταιρείας, να περιηγηθούν στο περίπτερο και να γνωρίσουν σε βάθος τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της ΟΛΠ Α.Ε. Ιδιαίτερα εντυπωσιάζει το πρωτοποριακό σύστημα εικονικής πραγματικότητας, που προσφέρει μια μοναδική ματιά στις λειτουργίες του λιμανιού.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ΟΛΠ Α.Ε. στην έκθεση, ο Διευθύνων Σύμβουλος Su Xudong δήλωσε: «Σε ένα περίπλοκο περιβάλλον και υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων, η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με μια περίοδο αξιοσημείωτης ανάπτυξης και εξαιρετικών επιδόσεων για την εταιρεία μας.  Με πυξίδα τις αξίες μας και το όραμά μας για έναν προηγμένο και πράσινο λιμένα θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά και εστιασμένα να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο. Κύριος στόχος μας παραμένει η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας και του θετικού αποτυπώματος του λιμένα Πειραιά στη χώρα και τον κόσμο.»

Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης,  σε όλο το φάσμα  των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανήκει στο δίκτυο “ECO PORTS”, κατέχει πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://olp.gr

Read 49 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς